ایمنی و آتش نشانی, دسته‌بندی نشده, کپسول co2, کپسول آتش نشانی

نحوه استفاده از کپسول های آتش نشانی

در ارتباط با استفاده از کپسولهای آتشنشانی توجه به چند نکته ضروری ب نظر میرسد :

ابتدا در هنگام حریق و حادثه باید ضمن حفظ خونسردی و سرعت در عکس العمل ابتدا نوع حریق را شناسایی و کپسول مناسب جهت اطفاء حریق را انتخاب نمود. تشخیص نوع حریق ایجاد شده و اینکه حریق از سوختن چه موادی ناشی گردیده بسیار مهم میباشد چه بسا حریق کوچکی که میتوانسته در صورت اطفاء درست خسارت کمی به بار آورد با انتخاب کپسول نامناسب تبدیل به خسارت جانی و یا مالی سنگینی گردیده است.

در مرحله اول تشخص دهید که آتش از چه چیزی تولید گردیده اگر حریق از تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی ناشی گردیده اولویت با استفاده از کپسول CO2 میباشد. تشخیص نوع کپسول از لحاظ ظاهری نیاز به آموزش داشته و دارد. معمولا کپسولهای CO2 بر روی بدنه خود فاقد هیچگونه خط جوش بوده و یک تکته میباشد و همچنین وزن آنها نسبت به کپسولهای پودر زیادتر و ارتفاع بیشتری دارد. سرنازل آنها نیز بصورت بوقی یا شیپوری میباشد.

در حریق های ناشی از جامدات قابل اشتعال اولویت استفاده از کپسول پودری میباشد البته کپسولهای آب و گاز و یا آب و فوم ک اغلب به رنگ آبی میباشند نیز استفاده میگردد. اخیرا نیز کپسولهایی به رنگ سبز با نام “بایوورسال” وارد بازار گردیده ک بصورت ترکیب مایع و فوم با پایه گیاهی بوده و جهت حفظ محیط زیست از مواد آلاینده در نظر گرفته شده اند. شایان ذکر است بیشتر کپسولهای موجود در اماکن یا از نوع پودری یا از نوع CO2 یا از نوع آب و گاز میباشند.

 

نکاتی در مورد نحوه استفاده از کپسول های آتش نشانی

الف-الویت در کپسولهای CO2 اطفاء حریق های ناشی از الکتریسته و بردهای الکترونیکی میباشد (تابلو برق، ترانس، تلویزیون، کامپیوتر، اتاقهای سرور، یو پی اس ، و …)

ب- کپسولهای پودر و گاز اولویت شان حریق های ناشی از جامدات (چوب، کاغذ، لاستیک، پارچه و …) میباشد.

ج- کپسولهای آب و گاز جهت حریق های ناشی از جامدات مثل کپسولهای پودری میباشد.کپسولهای آب و فوم  نیز بیشتر جهت حریق های ناشی از جامدات مثل حریق های پودر و مایعات قابل اشتعال و فلزهای قابل اشتعال (سدیم، پتاسیم، آلومینیوم)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *